NALAGAM

Šolanje

Šolanje je sestavljeno iz dveh delov, teoretičnega in praktičnega. Kandidat mora biti star najmanj 16 let pred prvim samostojnim letom in imeti zdravniško spričevalo najmanj 2. razreda. Za pridobitev licence PPL(A) mora biti kandidat star vsaj 17 let in mora opraviti 100-urni teoretični tečaj, ki sestoji iz 9 predmetov. Teoretičen del poteka v klubskih prostorih neposredno ob letališču v Sečovljah. Da kandidat opravi praktični del izpita, mora naleteti najmanj 45 ur, od tega del ur z inštruktorjem in del samostojno. Pogoj za pristop k izpitu je tudi opravljen 150 NM (278 km) dolg let. Kandidat po že pridobljeni licenci PPL (A) lahko opravlja tudi tečaj za pridobitev licence NVFR, ki je potrebna za nočno letenje in usposabljanja za nekatere druge ratinge in pooblastila (n.pr. akrobatsko letenje).

Fotografiranje/snemanje iz zraka

Naš letalski center vam omogoča tudi snemanje/fotografiranje iz zraka. Imamo dovoljenje za izvajanje te dejavnosti, odobreno pri slovenski CAA. Fotografiranje/snemanje se izvaja iz letala Cessna 172, saj zaradi visokih kril omogoča nemoten pogled iz letala. Letalu pred letom odstranimo vrata, snemalca/fotografa in njegovo opremo pa se zavaruje z varnostnimi pasovi. Možna je tudi zunanja namestitev opreme na krilo (n.pr. Go-Pro kamere…).

Vleka transparentov

Kot edini v Sloveniji lahko opravljamo vleko transparentov, saj imamo to dejavnost registrirano tudi pri slovenski CAA. Ponujamo vam atraktiven način oglaševanja vas ali vašega podjetja, seveda pa ne smemo izvzeti porok, praznovanj, obletnic… Vleka transparenta velja za enega najbolj atraktivnih načinov oglaševanja, saj je zlasti med poletnimi počitnicami na slovenski obali veliko turistov, tako domačih kot tujih, ki skoraj zagotovo vedno obrnejo pogled proti letalu, ki vleče transparent. Vleka transparentov poteka veliko nižje, kot običajno letijo letala, zato transparent ne bo spregledan. Ponujamo različne možnosti vleke transparenta. Od črk na mreži do tiskanih transparentov na posebni tkanini, ki ostanejo v vaši lasti za večkratno uporabo. Možnosti je seveda neskončno, najbolje pa je, da nam na naš elektronski naslov pošljete povpraševanje ali pa nas pokličete na telefonsko številko 051/300-755.